nsn
Nowy użytkownik

|
 |
« : Wrzesień 21, 2009, 20:32:07 » |
|
Czy ktoś już zaobserwował montaże nowych stacji Sferii? Nie znalazłem na forum żadnych informacji o naszym nowym operatorze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 21, 2009, 22:24:15 » |
|
Ruszyła maszyna Sferii. Chłopaki zaczęli instalacje.Narazie trwają testy.W niedługim czasie sporo stacji powstanie w Warszawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 21, 2009, 22:51:47 » |
|
W Szczecinie na razie cisza, pewnie miasto jest zbyt małe na początek. Najpierw zrobią Poznań, może w przyszłym roku wezmą się za Szczecin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nsn
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 22, 2009, 12:18:01 » |
|
W Szczecinie montaże już ruszyły, ale z tego co wiem nie ma tego za dużo. Nie wiem czy wiecie ale całe zasilanie gwarantowane dla BTSów Sferii produkowane jest właśnie w Szczecinie..., łącznie z siłowniami typu Outdoor. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 22, 2009, 13:23:25 » |
|
W Szczecinie montaże już ruszyły, ale z tego co wiem nie ma tego za dużo. A wiesz może w jakich lokalizacjach? Może bym się przejechał, sprawdził i zdjęcia porobił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 22, 2009, 20:06:49 » |
|
W Krakowie na politechnice np. już stoją stacje. W Sosnowcu też już stoi coś.
W okręgu katowickim w najbliższym czasie ma powstać bodajże 103 stacje.
Gsm850 umts 900 i dcs 1800 wszystko po światłowodach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nsn
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 23, 2009, 19:05:18 » |
|
W Szczecinie BTSy będą na Szczecinskiej (Warszewo) oraz w Kołowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 23, 2009, 21:30:17 » |
|
Znaczy obiekty TP Emitel. Rozumiem, że mówiąc Szczecińska miałeś na myśli Poznańską (oficjalny adres masztu TP Emitel na Warszewie). Z Kołowem jako Szczecinem to lekka przesada, toż to gmina Stare Czarnowo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nsn
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 23, 2009, 22:10:06 » |
|
Tak chodzi o wierze Emitela, a co do Kołowa to się zgadzam, nie do końca jest to Szczecin:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
REX_RoD
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 20, 2009, 11:35:36 » |
|
w Poznaniu na Emitelu już wiszą, a i inne obiekty podobno w tym roku będą jeszcze postawione.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michał Kaczerowski
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 28, 2009, 23:10:08 » |
|
Czy ktoś już zaobserwował montaże nowych stacji Sferii? Nie znalazłem na forum żadnych informacji o naszym nowym operatorze.
Witajcie, Sferia nowym operatorem ? Sferia świadczy usługi bezprzewodowej telefonii stacjonarnej oraz bezprzewodowego dostępu do internetu bodajże od roku 2002. Wcześniej, w latach 90, jeszcze jako Polpager Sp. z o.o. oferowała usługi systemu przywoławczego wykorzystując nadajniki pracujące w systemie UKF. Nowym należy nazwać Centernet Sp. z. o. o. operatora sieci "W rodzinie". -- Pozdrawiam Michał Kaczerowski CEO www.ambiens.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michał Kaczerowski
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 28, 2009, 23:17:47 » |
|
W Krakowie na politechnice np. już stoją stacje. W Sosnowcu też już stoi coś.
W okręgu katowickim w najbliższym czasie ma powstać bodajże 103 stacje. Gsm850 umts 900 i dcs 1800 wszystko po światłowodach.
Witam, Zdradzisz skąd takie dane ? -- Pozdrawiam Michał Kaczerowski CEO www.ambiens.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 13, 2009, 21:55:59 » |
|
Witam!Na mojej nokii 6120classic dzisiaj wieczorem wykryłem sieć PL10 czyli chyba sferię.Ostatnio we wtorek(10.11.09) jechałem autobusem 75 i widziałem jak coś robili na nadajniku na wernyhory (orange ma tam swój umts).Powiesili chyba tam swoje anteny?!pozdrawiam all
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 13, 2009, 22:02:28 » |
|
zapomniałem dodać, ze mieszkam na ul.zawadzkiego:)pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 14, 2009, 19:50:16 » |
|
Faktycznie PL10 jest, na mojej E51 też znajduje. To jest UMTS 850 Sferii. Czy na Wernyhory to dali to szczerze wątpię. Pozwolenia mają tylko na masztach TP Emitel na Warszewie i w Kołowie. U mnie jak próbuje się na siłę zalogować to ma bardzo niski poziom sygnału. Ciekawe czy UMTS 900 też jest, szkoda że nie mam telefonu obsługującego to pasmo żeby sprawdzić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|