koz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 26, 2009, 13:28:22 » |
|
Od wczoraj Play w Dębnie ma już 2G oraz 3G z mozliwoscią zalogowania się do sieci zasięg w mieście jest lepszy od plusa i ery zdecydowanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 26, 2009, 22:13:22 » |
|
Oj kolego z tym zasięgiem pley to trochę przesadziłeś.O ile jeszcze z erą to mogę się zgodzic że mogą miec lepszy zasięg,bo era ze stadionu wogłle nie ma skierowanych anten na miasto a miasto ma obsługiwac nowy maszt rdzewiejący od prawie roku w centrum.Plusa na dzień dzisiejszy żaden operator nie jest w stanie pobc z zasięgiem,jako jedyny ma w Dębnie dwa btsy w części zachodniej i wschodniej nie wspomnę o Boleszkowicach z którego sygnał do połowy miasta dochodzi.Dzisiaj próbowałem złapac sygnał pleja niestety bez skutecznie w 2i3g.Ulica Kostrzyńska,lub zachodnia częśc Dębna zero sygnału tak jak i ery zero.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 27, 2009, 12:36:09 » |
|
Na Waryńskiego zasięg jest idealny jechałem przez zachodnią samochodem tak samo coś z tel musisz mieć nie tak nawet stary sony ericsson t610 łapie wszystkie kreski zasięgu jakie możliwe:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 27, 2009, 13:57:30 » |
|
 aktualny zasięg przepraszam za jakość zdjęcia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 27, 2009, 18:12:00 » |
|
Potwierdzam zasięg jest,wczoraj sprawdzałem u teściowej na osiedlu Moniuszki,na parterze brak,u mnie w domu jest ,ale tylko przy jednym oknie od stron wschodniej i tylko gsm.Po wybraniu ręcznie pleya w telefonie zasięg ginie rozmawiac raczej bym nie ryzykował na tym.Ustawiłem jednak siec plus tam mam fula i wiem że rozmowy nie przerwie.Z jednym btsem wiele nie zdziałają w dodatku niskim i na zadupiu.Dobra lokalizacja pod warunkiem że będzie jeszcze jeden obojętnie w której części miasta. I tak są w lepszej sytuacji jak era na razie bo zawsze można ręcznie ustawic w telefonie na siec plus jak ja zrobiłem swojej matce.Do internetu można zastosowac antenę zewnętrzną i będzie o.k.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 27, 2009, 20:05:47 » |
|
Ja mieszkam na parterze w bloku na waryńskiego i jest jak widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 02, 2010, 16:02:57 » |
|
Próbowałem dzisiaj skorzystać z internetu play w Dębnie ale co ciekawe pojawia sie ikona że jestem online pobiera opłate za połączenie z siecią ale żadna strona sie nie otwiera wszystko skonfigurowane jak trzeba czyżby takie obciązenie sieci:(?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
norbert gotowicki
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 09, 2010, 13:45:20 » |
|
witam widzę ,że era dostała już komplet pozwoleń może w koncu odpala ten nadajnik na zielonej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 09, 2010, 18:08:13 » |
|
No nie taki komplet, bo UMTS nie mają  No i Play dostał pozwolenie niedaleko lokalizacji Plusa na Chojeńskiej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
norbert gotowicki
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 10, 2010, 08:43:59 » |
|
umtsa nie maja trudno nich wkońcu odpalą ten nadajnik na zielonej bo jak będą zwlekać to nie będą mieli dla kogo odpalać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 15, 2010, 08:24:06 » |
|
Z zasięgiem pleya w Dębnie nie jest za ciekawie.Kilka dni temu dzwoni do mnie ktoś z rodziny że ma problem,ze skaczącym zasięgiem i przerywającą rozmową.Doradziłem ręczne zalogowanie do plusa po każdym wyłączeniu telefonu i powinno się poprawic.Wczoraj rozmawiałem z tą osobą i mówi że jest o niebo lepiej bez żadnych problemów.Pley wprawdzie dostał pozwolenie na drugi nadajnik,ale wątpię żeby go postawił w najbliższych latach.Z drugiej strony jeszcze Dębna nie ma na oficjalnej mapie zasięgu to może jaszcze coś się poprawi z jakością sygnału.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 15, 2010, 23:10:19 » |
|
Jest 95% szans, że jak jest pozwolenie Play to nadajnik powstanie najpóźniej w tym roku. Play tak ma, że stawia najszybciej jak może. Pytanie tylko na czym oni zrobią ten nadajnik, bo oprócz tego na czym wisi Plus to chyba nie ma w tamtym rejonie nic wysokiego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 16, 2010, 17:01:36 » |
|
Oby postawili,musiał bym sprawdzic co to za adres.Z takich miejsc to najbardziej budynek byłego SKR za stacją paliw by pasował choc nisko ,ale kto wie.Znajomemu proponowali postawienie swego masztu na jego działkach w tamtych okolicach.Nie pamiętam za jaką sumę,ale się nie zgodził bo jednak cena działek pod budowę poleciała by na łeb,bo nie każdy chce stawiac swoją willę koło czegoś takiego,a on sam też się bał że mu kury przestaną jajka znośic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 19, 2010, 22:35:33 » |
|
Chojeńska 42 według pozwolenia jest to teren byłego skr.Stoi tam nawet spora kratownica na której kiedyś były anteny tej firmy.Jest ona sporo wyższa od biurowca.Kto wie może na tym zamontują anteny.Muszę przyznac że lokalizacja dośc dobra i uzupełniło by to zasięg operatora w zachodniej części Dębna,którego bardzo brakuje plejowi.Znajomemu proponowali 800 zł miesięcznie za teren pod maszt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ktry
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 10, 2010, 20:48:38 » |
|
No i stawiają.Za stacją paliw na terenie tartaku.Dziwny ten maszt ,jak to zobaczyłem z początku myślałem że to jakiś dżwig.Za wysokie to to nie jest,ale pewnie tanie i zadanie swoje spełni.To teraz mogę swoje dwa numery przenośic do pleja bez obaw o najtańszy net w telefonie.A era nadal śpi i oszczędza,a wszystko mają jak na patelni,tylko włączyc.Już ponad rok maszt i anteny rdzewieją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|