Forum bts-gsm.eu
Luty 08, 2012, 06:36:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Play UMTS Dębno  (Przeczytany 15259 razy)
koz
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Sierpień 11, 2009, 16:42:47 »

Witam dzisiaj zauważyłem nowy BTS przy ulicy tartacznej według mapki  BTSearch jest to play czyli internet od play z ich własnej stacji bazowej coraz bliżej Uśmiech
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 12, 2009, 01:17:43 »

A gdzie to postawili? We własnej lokalizacji czy w istniejącej Plusa (http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomorskie/debno/raclawicka)? W czwartek może będę w Dębnie to sam zobaczę.
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 12, 2009, 18:06:12 »

ja również nie omieszkam zobaczyć w sobotę ale z utęsknieniem czekam na odpalenie 2 masztu ery ale widzę ,że prace staneły w miejscu.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2009, 18:45:12 »

Byłem dziś w Dębnie. Nie ma nic nowego w lokalizacji Plusa przy Tartacznej. Nie byłem pod samym masztem, może obok Play postawił fundamenty pod nowy własny maszt... Jakoś nie che mi się wierzyć, że powieszą swoje anteny na wieży obserwacyjnej lasów. Ta wieża jest za słaba i raczej nie wytrzyma dodatkowego obciążenia...
ktry
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Październik 19, 2009, 00:46:00 »

Jest coś nowego w omawianej lokalizacji plusa.Jadę se autem i widzę gości na maszcie myśle coś poprawiają pewnie a oni zakładają anteny dwie w kierunku miasta są wprawdzie niżej od gsm plusa ,ale to na pewno 3g. Akurat na tym maszcie plus ma tylko gsm i w tej części Dębna cienko z zasięgiem 3g plusa.Możliwe że to plus dokłada 3g aby pokryc całe miasto a głównie wschodnią ,bo zachodnia częśc działa ok.Maksymalną prędkośc jaką udało mi się osiągnąc to tylko 700 ,ale o wiele lepiej się na tym pracuje jak na edge. Morze to pleja anteny,ale wątpię bo to za nisko na całe miasto.Było by tak jak z erą ,albo jeszcze gorzej że jedna czwarta Dębna jest bez zasięgu ery.Numer z mobilkinga wylądował w śmieciach po zlikwidowaniu anten ery z wierzy ciśnień.
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 21, 2009, 07:28:29 »

ja w sprawie ery pisałem dzwoniłem i nie przyniosło to żadnych rezultatów za każdym razem mówili lub pisali ze wszystko działa prawidłowo a odnośnie nowego nadajnika który stoi nie odpalony to powiedzieli ze nie ma go w planach na najbliższe 6 miesięcy.
ktry
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Październik 21, 2009, 22:12:29 »

już wiele nie brakuje do roku jak maszt ery stoi nie działający,a taka idealna lokalizacja i nie był by przeciążony jak stojący obok orange który jest wykorzystywany do granic możliwości i aż czerwony z przeciążenia ,internetu z orange to praktycznie niema gorzej jak gprs w plusie.Jak era uruchomi ten nadajnik to nie wiem czy będzie dla kogo,bo już mało kto ma tam telefon ja na zewnątrz nawet nie mam zasięgu a wszyscy znajomi już  się dawno pożegnali z erą.Dziwi mnie tylko z czego salon ery w  Dębnie   się utrzymuje jak połowa miasta w wewnątrz budynków nie ma zasięgu.
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 22, 2009, 07:32:39 »

koło biedronki to nawet na zewnątrz nie ma szkoda gadać żadne argumenty do nich nie trafiają dziwna polityka czyżby kryzys?
ktry
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Grudzień 16, 2009, 22:37:14 »

Coś się ruszy prawdo podobnie z erą bo dzisiaj widziałem dwóch ludzi na maszcie nowym rdzewiejącym od prawie roku,a i plej powinien włączyc swoje lada moment zamontowane na maszcie nadleśnictwa razem z plusowymi 2i3g.
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzień 17, 2009, 13:25:58 »

może radiolinie wieszali ale kiedyś dzwoniłem do BOA i powiedzieli że może za pól roku  moze odpalą tak powiedziała w listopadzie mam nadzieję ze bedzie wczesniej chociaż nie mają jeszcze pozwolenia w tej lokalizacji
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Grudzień 18, 2009, 16:03:18 »

witam dzisiaj byłem w dębnie i widziałem zamontowali radiolinie na maszcie ery skierowana w kierunku namyslina byłem również w namyslinie tam równiez dołożyli radiolinie skierowaną w stronę dębna mniemy nadzieje ze niedługo uruchomią .
ktry
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Grudzień 18, 2009, 22:22:42 »

Mogli by wreszcie,bo jak wspomniałem wczesniej mało kto już w Dębnie korzysta z ery tylko ci najbardziej cierpliwi,albo związani umową.Ja dla przykładu już nie mam nikogo w swoim spisie z Dębna kto by miał ere wszyscy uciekli ,lub przenieśli numer po tym numerze co era wywinęła swoim abonentom likwidując wieżę ciśnien i stawiając na zadupiu w lesie nowy maszt z którego sygnał ledwo do połowy miasta dociera i tylko na zewnątrz budynków.Naj ciekawszy efekt jest jak się dzwoni do kogoś z tej sieci i ktoś jest w Dębnie za pierwszym razem to mi się chyba nigdy nie udało dodzwonic dzwonie nie osiągalny po kilku sekundach dostaję sms że jest osiągalny,więc dzwonię znowu ,ale znowu to samo i tak aż w końcu się uda,lub gośc oddzwoni,masakra.
norbert gotowicki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Grudzień 19, 2009, 08:33:32 »

witam powiem ci ,że mam takie same spostrzeżenia wszyscy moi znajomi uciekli z ery jedynie rodzina jest w sieci poniewaz maja abo. wszyscy na pley przeszli.
koz
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzień 23, 2009, 22:58:53 »

Przed chwilą skanowałem sieci w Dębnie dostępna jest Play tylko 3G w dodatku nie można się zalogować do niej Smutny
edit 23:34 nie można już znalesc sieci
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2009, 23:09:38 wysłane przez koz » Zapisane
koz
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Grudzień 24, 2009, 11:11:48 »

Zasięg sieci jest na tyle słaby że tylko przy oknie jestem złapać zasięg  co ciekawe dostępność sieci nadal jest nie regularna próba zalogowania  z karty sim play kończy się komunikatem brak dostępu Smutny
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.083 sekund z 19 zapytaniami.