intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« : Kwiecień 20, 2009, 19:43:42 » |
|
Witam W miejscowości Przedborowa postawiono maszt telefonii komórkowej PTC. Na wykazach UKE tej lokalizacji nie sposób znaleźć. Czy to może być UMTS?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lzur
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 20, 2009, 20:46:31 » |
|
1. Zdjęcia poprosimy 2. Zapytaj na http://www.telepolis.pl/forum/viewforum.php?f=24 również zamieszczając zdjęcia 3. Wątpię ponieważ nawet w pobliskich Ząbkowicach Era nie ma umtsa a umts umieszcza się przede wszystkim w miastach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 27, 2009, 16:50:30 » |
|
Zdjęcia już wysłane. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 27, 2009, 23:14:28 » |
|
Zdjęcia są za słabe żeby je publikować w naszym serwisie. Na forum jest opcja wstawienia zdjęć żeby np. zapytać się o jakąś stację bazową. Trzy z wysłanych przez Ciebie dołączyłem do swojego postu. Na zdjęciach nie ma jeszcze żadnych anten, wiec nie można powiedzieć czy będzie UMTS.
|
|
|
|
|
|
|
|
intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 28, 2009, 18:16:18 » |
|
Hm czyli uważasz że ten maszt nie został jeszcze uruchomiony skoro nie ma na nim jeszcze anten ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 28, 2009, 20:34:00 » |
|
Na pewno nie został uruchomiony. Jak będą anteny i kontener ze sprzętem to wtedy trzeba czekać na pozwolenie UKE i uruchomienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
martynik
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 29, 2009, 16:48:47 » |
|
prawdopodobnie maszt nie zostanie uruchomiony, pozwolenie na budowę zostało unieważnione przez wojewodę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 29, 2009, 19:22:35 » |
|
Jestem bardzo ciekaw kto zapłaci za budowę i późniejszy demontaż. W Jeleniej Górze Jagniątkowie była taka sytuacja, że Orange postawiło maszt, obecnie stacja bazowa normalnie działa. Chyba jakiś rok po wybudowaniu okazało się, że to obszar natura 2000 i jakiś tam procedur nie dotrzymał urząd miasta, kazali to zdemontować, ale w sumie nie zdemontowali. Okazało się że koszt jaki poniósł by operator w razie rozbiórki to bagatela jakieś 400 tys. zł, które musiał by mu zwrócić urząd miasta, bo to on nie dotrzymał procedur. Ciekawe jak będzie w tym przypadku. Cały czas tylko rzucają operatorom kłody pd nogi. A potem ludzie się denerwują, że zasięgu nie ma, albo że dodzwonić się nie mogą, bo sieć zajęta, czy że internet wolno działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 30, 2009, 19:17:37 » |
|
Skad takie info że wojewoda wycofał pozwolenie? Podaj jakiegoś linka z tą informacją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
martynik
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 01, 2009, 15:34:43 » |
|
nie mogę podać linka ponieważ tej informacji nie ma w internecie, informację tą dostały listownie strony postępowania, jest to informacja pewna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lzur
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 02, 2009, 09:12:29 » |
|
Wczoraj pojechałem rowerem do Ząbkowic i wracając zajechałem do Przedborowej. Galerie zdjęć masztu zamieściłem na http://bts-gsm.eu/~sarecenium/Przedborowa/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 03, 2009, 22:07:12 » |
|
Jakoś trudno jest mi uwierzyć w to że ten maszt zostanie rozebrany w związku z cofnięciem pozwolenia na budowę. Z drugiej strony operator też nie ponosi za to winy , ponieważ w momencie rozpoczęcia budowy wszystkie sprawy formalne były uregulowane. Wszystko najprawdopodobniej skończy się w sądzie i będzie się ciągnęło przez dłuższy czas ze szkodą dla zwykłych użytkowników . To takie polskie absurdy:)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2009, 22:11:41 wysłane przez intnet »
|
|
|
|
|
intnet
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 08, 2009, 19:58:30 » |
|
Odświeżam temat czy w tej sprawie już coś więcej wiadomo w którą stronę pójdzie ta cała inwestycja. Likwidacja czy uruchomienie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baluu
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 15, 2009, 16:26:04 » |
|
Cos wiadomo o tej inwestycji?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lzur
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 18, 2009, 12:43:52 » |
|
Cos wiadomo o tej inwestycji?
Na http://bts-gsm.eu/~sarecenium/Przedborowa/P1030921.JPG masz telefony do kilku osób biorących udział w tej inwestycji. Zadzwoń i napisz tu czego się dowiedziałeś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|