mbartosz
Nowy użytkownik

|
 |
« : Marzec 23, 2009, 07:23:01 » |
|
Witam. Czy mogliby mi Państwo odpowiedzieć na pytanie jak wygląda sprawa z wydierżawieniem grunty pod maszt. Mam dobry teren (strzeżony) pod maszt i chciałbym ten grunt wydierżawić dla jakiegoś operatora komórkowego. I mam pytanie gdzie trzeba się zgłosić, jak ta sprawa ogólnie wygląda. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lesio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 23, 2009, 22:06:24 » |
|
Poszukaj na stronie Play'a, tam jest kontakt z zainteresowanymi dzierzawa tereny pod bts.
|
|
|
|
|
|
Era, Play - Częstochowa.
|
|
|
mbartosz
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2009, 10:39:41 » |
|
Pisałem juz do nich dwa razy! I nie dostałem poki co żadnej odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2009, 15:02:27 » |
|
Może nie są zainteresowani. Wszystko zależy w jakim rejonie masz działkę i czy chcą tam coś budować. Play dość niechętnie stawia własne maszty (w Szczecinie jest "aż" jeden), za duży koszt, wolą wykorzystywać istniejące obiekty. Próbuj też z innymi operatorami, najlepiej do boku dzwonić/pisać, powinni wtedy przekazać do działu budowy sieci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Berson
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 17, 2009, 09:21:04 » |
|
Witam
Nie wiem czy istnieje możliwość zgłoszenia do operatora własnego gruntu pod lokalizacje stacji bazowej(nie licząc PLAY'a). Zazwyczaj sprawa wygląda tak że, operator przekazuje firmie(podwykonawcy) obszar poszukiwań w którym należy szukać kandydata pod lokalizacje stacji.
Pzdr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polkowskak
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 23, 2009, 16:38:14 » |
|
Witam! czy ktoś może mi podpowiedzieć ile teraz płacą za dzierżawe gruntu pod maszt plusa z góry dziękuje i pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowisio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 25, 2009, 23:50:00 » |
|
Operatorzy cenę za dzierżawę gruntu uzależniają od wielu czynników: - powierzchni potrzebnej pod stację, - możliwość podłączenia się pod linię energetyczną lub założenia podlicznika, - możliwość podłączenia światłowodu, - spodziewany "ruch" na stacji, - możliwość postawienia stacji w innych lokalizacjach w najbliższej okolicy (czym więcej potencjalnych lokalizacji to cena niższa)
Przedział cenowy jest duży od 1.000 PLN do 2.500 netto (to przeciętnie, bo bywają i ceny takie jak 9.500 brutto (czyli z VAT 22%) w gminie podwarszawskiej). Obecnie można spodziewać sie ceny za grunt zbliżonych do 1.000 złotych netto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polkowskak
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 03, 2009, 14:03:31 » |
|
Mieszkam w gminie podwarszawskiej i na mojej działce stoi stacja plusa chciałabym się dowiedziec ile powinni mi płacić miesięcznie za dzierżawe 400 m2 umowe mam podpisaną na 15 lat mineło już 13 lat i od tamtej pory nie upominałam się o większą zapłate prosze o podpowiedz ile powinni mi płacić pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariusz9a
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 04, 2009, 20:06:05 » |
|
Nie da sie powiedzieć ile powinni Ci płacić - jest wiele czynników które na to wpływa. Na umowie którą z nimi podpisałeś takie warunki powinny być zawarte. Obok mojego wujka, który mieszka pod Żywcem, na działce sąsiada stoi maszt własny Polkomtela, płacą sąsiadowi miesięcznie 500zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowisio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 06, 2009, 00:36:17 » |
|
Aby odpowiedzieć dokładniej na Twoje zapytanie muszę mieć więcej danych, proszę odwiedź stronę www.bts.mazowsze.pl na tej stronie znajdziesz kontakt do mnie, napisz a postaram się pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polkowskak
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 09, 2009, 00:19:16 » |
|
przepraszam ale nie moge polaczyc sie z tym adresem dzisiaj rozmawialam z panem x z polkomtelu chca podpisac umowe na 12 lat zaproponowal mi 1300 zl miesiecznie mysle ze to jest za malo . jak podpisywalismy umowe w 96 r to umowa byla zawarta na 990$ kwartalnie wiec byly takie kwartaly ze placili wiecej niz teraz zaproponowali nie wiem jak z nimi dalej rozmawiac moja lokalizacja to 25 km od warszawy jest podlaczona linia energetyczna prosze o pomoc pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 09, 2009, 11:10:01 » |
|
Ciekawe co zrobią jak nie będziesz chciał przedłużyć umowy. Rozbiorą maszt? Przecież to ogromne koszty... Wychodzi praktycznie to samo co przedtem, ale przynajmniej jesteś zabezpieczony przed zmianami kursu walut, a uwierz mi dolar już nie będzie droższy. Normalny kurs złotego do dolara/euro to ten sprzed roku, kiedy dolar był po 2 zł. Z tego co się orientuję to teraz normalne stawki za miejsce na dachu budynku są rzędu 1000 zł miesięcznie. Trochę to dziwne że za 400 m 2 działkę też tyle płacą. Chętnie bym się dowiedział gdzie jest ten maszt i czy nie jest jakiś bardzo ważny dla Plusa  Myślę że się dogadacie, Tobie się opłaca wynajmować, a operator potrzebuje masztu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polkowskak
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 12, 2009, 08:01:41 » |
|
To jest raczej wieża... bardzo wysoka z dużą ilością anten ,jak troche poszukałam to znalazłam jej oznaczenia pasmo 900,lac 11014,cid 1077 sektor 1,2,3, pasmo umts lac 11006,cid 4443 sektor 1,2,3,?,5,?, wieża stoi w Brzezinach woj. mazowieckie gmina Halinów Wydaje mi się że chcą mnie zrobić w balona z tą ceną jaką mi proponują
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 12, 2009, 22:00:37 » |
|
A jeden kontener czy dwa są pod wieżą? Jak dwa to jakiś ważny punkt dla nich. Jak jest też kontener z dwoma kominkami to znaczy, że mają agregat prądotwórczy i jest tam jakiś ważny węzeł sieci np. BSC. Ale z tego co widzę, to według pozwoleń idą tam tylko 3 radiolinie, więc niedużo. Koledzy w poprzednich postach mówili, że normalny przedział cenowy to 1000-2500 zł, więc może spróbuj negocjować żeby dobić to 2000... W sumie temat jest dość drażliwy, nie warto też przeginać z wymaganiami, bo operator powie pa pa i w ogóle pieniędzy nie będzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polkowskak
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 13, 2009, 05:45:01 » |
|
Jest jeden kontener ,są kominki i jest agregat ,jak tylko nie ma prądu to po godzinie już są
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|