|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 22, 2009, 13:22:34 » |
|
Tu masz http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=20084 jak odpalić netmoniotor w samsungu L760. Jak masz nokię z symbianem to są aplikacje działające jako netmonitor. Najlepsza FTD netmonitor (trzeba mieć złamany telefon), potem pynetmony i celltrack (te dwie trzeba tylko podpisać).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 22, 2009, 13:44:11 » |
|
ok dzięki wielkie  !pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horas
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 23, 2009, 18:52:21 » |
|
Tu masz http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=20084 jak odpalić netmoniotor w samsungu L760. Jak masz nokię z symbianem to są aplikacje działające jako netmonitor. Najlepsza FTD netmonitor (trzeba mieć złamany telefon), potem pynetmony i celltrack (te dwie trzeba tylko podpisać).
potwierdzam sygnał E-GSM na Pomorzanach (prawdopodobnie z Białowieskiej - nie zauważyłem anten E-GSM na pozostałych BTS'ach) a propos net-monitora na Symbiana i Nokię N73...coś jest nie tak....przynajmniej ze mną  zrobiłem tak jak w opisie http://malopolska.btsearch.pl/ - Tutorial...zarejestrowałem soft na stronie Symbiana (żeby dostać podpis) dostałem maila z linkiem do pobrania Celltracka ale download nie był aktywny ( wyskakiwał jakiś błąd )....jakieś pomysły ?? taki mi wyskakuje błąd przy próbie pobrania aplikacji z www: "....żądana witryna jest niedostępna lub nie można jej znaleźć. Spróbuj ponownie później." pozdr. Horas
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 19:05:15 wysłane przez horas »
|
|
Nokia E55 >>abo PLAY<<
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 23, 2009, 19:13:09 » |
|
Trudno powiedzieć co jest nie tak z tym podpisywaniem. Mi działało bez problemów jak podpisywałem...
Dziś trochę przejechałem się po mieście, E-GSM ma nawet niezły zasięg jak na tak małą liczbę BTS-ów. U mnie na Gumieńcach nie łapie z Benesza, tylko najprawdopodobniej z wieży oświetleniowej stadionu Pogoni (!). Niestety BTS na Derdowskiego jeszcze nie działa, jak go odpalą to przy takiej wydajności stacji bazowych zasięg w domu będzie idealny. W centrum miasta na pewno działa Carrefour i Niepodległości 22.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horas
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 23, 2009, 19:40:15 » |
|
ok, zainstalowałem....aż wierzyć mi się nie chce....F**** Internet Explorer !! zainstalowałem Mozillę i od razu poszło  zaczynam zabawę z CellTrack  @zjadacz a ty też używasz CellTracka ?? bawiłeś się już z GPS'em ??
|
|
|
|
|
|
Nokia E55 >>abo PLAY<<
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 23, 2009, 19:56:10 » |
|
IE do bani, nasza mapa według UKE też na tym nie chodzi i za nic nie mogę znaleźć przyczyny dlaczego.
Lepszy PyNetMony od CellTracka, większe możliwości. Niestety więcej zabawy przy instalacji jest (kilka plików do podpisania) i monitoring WLAN baterię zabija, jeden dzień i pusta... Przy CellTracku troszkę dłużej trzyma. GPS to w sumie tylko bajer do tych programów, nie bardzo wiem czemu ma on służyć, kiedy nie ma się bazy ze stacjami bazowymi i ich współrzędnymi. Chociaż technicznie jest możliwość zrobienia mapy z współrzędnymi i poziomem sygnału na podstawie logu z programu. Przymierzam się do zrobienia czegoś w stylu POI ze stacjami bazowymi dla programu Garmin MobileXT, jak wiadomo Garmina można bez problemów zainstalować na symbianie. Było by to przydatne gdy jedziesz w nową okolicę, nie wiesz gdzie są i czyje stacje bazowe, ale na GPS-ie widzisz gdzie szukać i czego zdjęcia robić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horas
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 23, 2009, 20:11:34 » |
|
Próbuję teraz wrzucić bazę BTSearch wrzucić do siebie...robię tak jak napisano w Tutorialu...i dupsko blade...może dlatego że mam N73 ??
|
|
|
|
|
|
Nokia E55 >>abo PLAY<<
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 23, 2009, 20:40:04 » |
|
Mi też to nie działało, dlatego mówię, że coś jest nie tak. Najprawdopodobniej kwestia tego, że numery LAC się pozmieniały. Jedyne co mi działało to był taki program na komputer, nie pamiętam jak się nazywa, ale telefon (stary Siemens S55) podłączało się przez RS232 lub USB, program wysyłał do telefonu komendy AT, żeby wiedzieć jakiego CID-a ma i na podstawie tego podawał lokalizację. Pliki do tego programu niby były takie same jak do CellTracka (clf), ale program rozpoznawał tylko po CID-ie, LAC-a nie brał pod uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horas
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 23, 2009, 20:43:53 » |
|
chyba pośpieszyłem się z informacją o E-GSM z Białowieskiej....:/ łapię sygnał u siebie na Pomorzanach...ale nie z Białowieskiej...za słaby sygnał...a anteny widzę z okna...czyżby Benesza tak siało ??
|
|
|
|
|
|
Nokia E55 >>abo PLAY<<
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 23, 2009, 21:39:41 » |
|
Benesza nawet do mnie nie dolatuje. Może być z tego na skrzyżowaniu Piastów, Powstańców Wielkopolskich i Mieszka I. Anteny są tam już jakiś czas. Ewentualnie może być z Carrefoura na Turzynie. Pozwolenie jest też przy Smolańskiej, może już dołożyli anteny i odpalili.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 27, 2009, 18:30:03 » |
|
Jestem ciekaw ile już nadajników włączyli bo zasięg 2g z tego co zaobserwowałem jest już w b.dużej części miasta  !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 27, 2009, 20:41:48 » |
|
Mało włączyli, ale walą pełną mocą. Trasa samochodowa Szczecin - Stargard pokryta praktycznie w całości mimo braku BTS-a w Płoni. Ostatni działający BTS jest przy Struga, być może jeszcze jest jakiś BTS w Wielgowie. Zasięg ze Stargardu łapie na drodze krajowej nr 3 pod Starym Czarnowem (akurat nic dziwnego, bo przy dobrej pogodzie widać stamtąd Stargard). Jadąc do Stargardu od strony Pyrzyc zasięg łapie jakoś w połowie drogi, między Pyrzycami, a Stargardem, mimo braku BTS-a w Kluczewie. Szczerze to jak by pozostali operatorzy mieli taką moc nadajników to skończyły by się wszędzie problemy z zasięgiem. A "moje" Derdowskiego nadal nie odpalone...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 27, 2009, 22:39:03 » |
|
myślę, ze odpalili nadajnik na "sterze" na ku słońcu. Wczoraj byłem tam w realu i zasięg max!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 27, 2009, 22:53:21 » |
|
Nie odpalili, mieszkam naprawdę niedaleko, ten http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomorskie/szczecin/ku_sloncu_67_play nadajnik mam prawie za oknem. Zasięg GSM jest max, ale łapie z tego na wieży stadionu Pogoni. Naprawdę w Szczecinie działa bardzo mało BTS-ów Play. Warto wiedzieć, że większość telefonów w GSM jako max pokazuje zasięg większy od -80dBm, co jest wartością dość małą, biorąc pod uwagę fakt, że pod stacją bazową jest ok. -50dBm, a czasem nawet więcej niż -40dBm (jak się wejdzie w wiązkę główną anteny). Tak się zastanawiam jeszcze... W środku miałeś max zasięg GSM? Bo mogli tam piko założyć, w sumie niedawno się pojawiła się nowa radiolinia na dachu i nie mogę dociec czyja jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
west
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 27, 2009, 23:04:53 » |
|
pracuje zaraz niedaleko Karłowicza i tam jest dziwna sytuacja z tym GSM Playa.Raz jest bardzo mocny a za chwilę znacznie spada sygnał na wyświetlaczu mojej nokii 6120c.Poza tym mam cały czas problem jak przeskoczę na gsm playa to ani nie chodzi mi net ani nie mogę wysyłać MMS.zastanawiam czy to wina softu?Na samsungu l760 EDGE śmiga aż milo:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|