Forum bts-gsm.eu
Luty 08, 2012, 06:54:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: E-GSM Play w Szczecinie  (Przeczytany 17588 razy)
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Luty 16, 2009, 22:51:54 »

obserwuje namiętnie z okna stacje na Benesza, ale nic nie dokładają:)dam znać jak coś się ruszy.Pozdrawiam
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Luty 18, 2009, 09:28:51 »

ktos napisał na blogplay.eu, ze na piastów śmiga już  2gplaya Szok!może ktoś to potwierdzić?pozdrawiam-na Benesza nadal cisza.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : Luty 18, 2009, 10:40:17 »

Nie działa na Piastów. Jestem na Polibudzie przy Piastów codziennie, może akurat testowali. Na Carefourze zmienili anteny na dwusystemowe Powerwave.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Luty 18, 2009, 21:16:45 »

jestem ciekaw ile podwiesili już anten do obecnych node b?pytanie do zajadacza-gdzie już są dowieszone anteny?z gór dzieki za odpowiedź:)chyba coś działają w temacie GSM bo wczoraj miałem problemy z sygnałem podczas rozmowy.Słyszałem rozmówcę jakby w tle.Może coś kombinują:)?u mnie na Benesza jeszcze nic nie dowiesili.Myślę, że na dniach zaczną coś działać.GSM odciąży UMTS zdecydowanie.pozdrawiam all
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Luty 18, 2009, 21:31:02 »

Wszystko co na razie zauważyłem to na bieżąco informuję. Z racji tego, że ostatnio się dużo nie przemieszczałem po mieście (sesja), to nie miałem okazji odwiedzić dużej liczby lokalizacji. Jutro wybieram się do Stargardu, zobaczymy jaki zasięg ma ten E-GSM Play.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Luty 19, 2009, 22:43:28 »

W Szczecinie anteny GSM są na budynku przy Niepodległości 22 (samo centrum), na Władysława IV 9B (fabryka czekolady gryf) jest jedna antena sektorowa GSM 900 skierowana inaczej niż istniejące anteny UMTS. Struga 78 również dołożone anteny.

Stargardzki GSM Play ma ogromny zasięg, dużo większy niż pozostałe sieci. Zasięg jest w całym mieście, na pewno działają 3 BTS-y: Nasienna (komin PEC), Pogodna (wieżowiec na os. Letnim), I Brygady (biurowiec ZNTK). Przypuszczalnie przy Struga też uruchomili, ale nie byłem tam, więc pewności nie mam. Bardzo dużo kanałów jest widocznych na netmonitorze na terenie miasta, stacje bazowe mają bardzo duży zasięg, muszą nadawać z pełną mocą. Jak jedzie się samochodem do Szczecina to zasięg ginie dopiero w lesie za stacją benzynową w Motańcu, głównie przez ukształtowanie terenu (jest tam z górki, las też robi swoje). Żeby było ciekawiej to do samej stacji benzynowej dostępne są aż dwa kanały GSM, przypuszczalnie z BTS-ów na kominie i przy ul. Pogodnej.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Luty 20, 2009, 16:42:54 »

właśnie trzech Panów wiesza anteny e-gsm na ul.Benesza:)!!!Jestem ciekaw kiedy skończą:)Co?
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Luty 20, 2009, 22:36:13 »

walczyli z dowieszeniem nadajników do ok.18.30!myślę, ze terminem startu e-gsm w szczecinie jest początek marca!jeszcze jakieś z 10nadajników do rozszerzenia o E-GSM!od początku marca pewnie sieć w szczecinie ruszy!pozdrawiam
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2009, 10:46:01 »

ogłaszam wszem i wobec, że włączyli testowo chyba sieć play z nadajnika na Benesza!Dzisiaj z rana udało mi się zalogować ale od razu przerzuciło mnie na 3g!Na starej nokii gdzie mam starego popa też wykryło zasięg E-GSM Playa!Więc testują!Wczoraj postawili-dzisiaj testowo włączyli!tempo oszałamiające!pozdrawiam
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : Luty 21, 2009, 12:28:27 »

Zasięg z tego nadajnika był od ok. 1 w nocy do 11 rano u mnie na Gumieńcach (ok. -95 dBm, czyli 2-3 kreski). Stary dobry Siemens S55 sam się przełączył na Play, rozmów nie testowałem, bo karta, której używam do testów straciła ważność kilka miesięcy temu.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Luty 21, 2009, 22:26:13 »

nadajnik cały czas działa,nie działa internet i mms!rozmowa bez jakichkolwiek szumów itp.Zajadacz masz jakie info czy to tylko u mnie tak włączyli czy też całe miasto już śmiga na e-gsm?!skoro tak dynamicznie włączają e-gsm to chyba b.dużo telefonów i przełącza się na e-gsm! i dzieki temu coraz bardziej uzależniają się od Polkomtela.Ich nadajniki rozsiewają sygnał b.mocno wiec b.duzo użytkowników dwusystemowych komórek przełącza się na macierzysty zasięg!i dobrze-miejmy nadzieję, że ceny będą szybko spadać!!!pozdrawiam
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Luty 21, 2009, 22:41:57 »

U mnie dopiero przed chwilą znowu się E-GSM włączyło, w innych częściach miasta też ponoć działa ( http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=29865&start=180 ). Niby to norma że E-GSM Play na początku nie wpuszcza MMS-ów i neta. Trochę to dziwne, że tylko wieczorami telefon mi wskakuje z Plusa na Playa...
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Luty 21, 2009, 23:36:47 »

u mnie cały czas działa!dziwne, że u ciebie raz jest a raz nie ma!przed chwila sprawdzałem edge-chodzi niesamowicie!na starej nokii też zasięg się pojawił!E-GSM Playa rozpoznałem po tym, że wyświetla dużymi literami SZCZECIN.Dzisiaj moja małżonka rozmawiała jakoś 40 min i zero szumów.Pozdrawiam
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Luty 21, 2009, 23:56:07 »

Może być kwesta zakłóceń, w dzień są większe. Tak jak wtedy, kiedy była ta słynna wielka awaria prądu i łapało u mnie niemieckie sieci GSM, bo polskie BTS-y nie działały. Do mnie od Benesza jest trochę, a tego na Derdowskiego chyba nie odpalili. Fakt cel info SZCZECIN jest, zapomniałem o tym napisać. W Stargardzie jest STARGARD SZCZECINSKI. Masz może netmonitora i możesz powiedzieć jakiego CID-a tam masz? U mnie łapie 42569.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 22, 2009, 12:51:58 »

witam!nie mam netmonitora!skąd można pobrać ???jakaś stronka?bts cały czas chodzi.Dziwna sytuacja bo na nokii 6120 classic net nie chodzi a na samsungu L760 EDGE śmiga aż miło!Coś czuję, ze gdy będę przedłużał abo w styczniu to mam szanse na duże pakiety minut w sieci i na stacjonarne!mam rachunki na poziomie 100pln co miesiąc.Pozrdawiam
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.107 sekund z 19 zapytaniami.