Forum bts-gsm.eu
Luty 08, 2012, 06:29:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: E-GSM Play w Szczecinie  (Przeczytany 17585 razy)
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Styczeń 28, 2009, 19:59:33 »

witam,
czy ktoś z Was zauważył już działające E-GSM Playa w Szczecinie lub okolicach ??
W Polsce rusz ruszyli z E-GSM.....

Nokia E55  >>abo PLAY<<
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2009, 21:22:47 »

ja tam nie zauważyłem.Odnoszę wrażenie, ze w szczecinie działa dużo słuchawek 3g:)to takie moje prywatne zdanie
:)moi znajomi, którzy mają komórki w play mają słuchawki 3g łącznie ze mną!widocznie play nie stawia u nas nadajników bo nie mają tak dużych strat na roamingu plusa.Jak tylko będzie u mnie zasięg to dam znać!jednak node b mam jakieś 500m ode mnie a drugi jakieś 2km.Pozdrawiam everybody
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2009, 14:07:06 »

Pierwszą którą rozbudowują o GSM zauważyłem przy ul. Santockiej. Dołożyli nowe anteny, jeszcze są niepodłączone. W sumie to niedaleko (1-2km) ode mnie od domu, jak odpalą to powinno u mnie łapać.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 30, 2009, 22:30:47 »

a jaki to jest adres stacji?ja mieszkam na zawadzkiego a na Benesza zaraz obok jest node b playa!Jestem zbudowany i zaszokowany tempem!myślałem, że pierwsze btsy ujrzymy około marca!czyli widać, ze poważnie podeszli do tematu!jak zaczną budować u mnie bts to poinformuję!pozdrawiam
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Styczeń 30, 2009, 22:45:04 »

Sorry, adres pomyliłem. Chodziło o Derdowskiego tu: http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomorskie/szczecin/derdowskiego_8 dołożyli anteny GSM. Niestety tylko przejazdem tam byłem i nie mam zdjęć.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2009, 21:02:42 »

ja dzisiaj przejeżdżałem obok derdowskiego i widziałem jakieś tam anteny.Nie znam się na antenach i nie będę się wypowiadał w tym temacie!Jednak chciałem zauważyć,ze takie same anteny jak te dowieszone wiszą na nadajniku playa na białowieskiej 2 i na chopina!tak mi się przynajmniej wydaję.Mogę się mylić:)pozdrawiam
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2009, 21:06:12 »

a może ta są tylko radiolinie dowieszone:)???i pomyliłem się?
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Styczeń 31, 2009, 23:20:00 »

Radiolinie są okrągłe, anteny sektorowe są dłuższe i pionowe. Normalnie na NodeB Play są 3 anteny sektorowe, tam na Derdowskiego teraz jest 6, bo dowiesili te GSM.
jacekes
Nowy użytkownik
*

radiowiec

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2009, 00:06:03 »

W Poznaniu play 2G działa. Nie wiem, od kiedy, dopiero teraz zauważyłem.
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2009, 13:22:21 »

przejeżdżałem obok dzisiaj i fakt jest 6anten Duży uśmiech,pomyliłem radiolinie z białowieskiej 2 i z chopina z antenami gsm.Jestem ciekaw jak szybko wybudują w szczecinie E-GSM biorąc pod uwagę tempo budowy w takim Krakowie czy łodzi!jak tylko włącza E-GSM to przełączam moja nokie na 2g bo wtedy bateria będzie mi dłużej chodzić!pozdrawiam
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Luty 08, 2009, 11:08:41 »

W samym tylko Krakowie działa koło 40 BTS E-GSM Play'a....
a czy zauważył ktoś w naszym mieście jakiekolwiek odpalenia E-GSM ??

Nokia E55  >>abo PLAY<<
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Luty 08, 2009, 11:32:21 »

Nic w Szczecinie jeszcze nie odpalili. 10go powinien być nowy wykaz pozwoleń, można będzie się wtedy zacząć bawić w szukanie rozbudowanych stacji. Mnie zaskakuje co innego. Play na tych sektorach E-GSM montuje elementy systemu zdalnej regulacji tiltu. Żaden inny operator nie montuje czegoś takiego na paśmie GSM. Może to oznaczać rychłe nadejście UMTS 900 w Play.
PiotrekStargard
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Luty 15, 2009, 17:02:21 »

W Stargardzie za to 2G Play juz dziala:) Zarowno na os. Zachod jak i w centrum miasta moj telefon widzi ta siec w trybie GSM.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Luty 15, 2009, 20:10:48 »

Ciekawe, gdzie dołożyli 2G. Pewnie na ZNTK jak wybudowali to od razu UMTS i E-GSM, bo w pozostałych lokalizacjach musieli by zmieniać, albo dokładać anteny. Fajnie by było jak by ktoś mógł dostarczyć więcej informacji gdzie uruchomili 2G i jaki ma zasięg np. na trasie do Szczecina, bo ja się do Stargardu nie wybieram w najbliższym czasie.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Luty 16, 2009, 16:46:47 »

W Szczecinie anteny E-GSM są na pewno przy Dąbrowskiego 38 (skrzyżowanie Piastów, Mieszka I i Powstańców Wielkopolskich), pojawiły się też na budynku Polmozbytu przy Białowieskiej 2. Przy Białowieskiej trochę nietypowo, bo postawili osobny maszt z trzema antenami E-GSM, na poprzednim maszcie są trzy anteny UMTS i radiolinie. Przypuszczalnie jak centrum pokryją to powinni uruchomić wreszcie GSM. Jak by odpalili na zbyt małej liczbie stacji bazowych to by szybko sieć siadła z przeciążenia.
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.093 sekund z 19 zapytaniami.