Forum bts-gsm.eu
Luty 08, 2012, 06:15:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: NodeB Play w Szczecinie  (Przeczytany 9674 razy)
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Luty 22, 2008, 19:03:26 »

witam po raz pierwszy Uśmiech
zauwazylem bts'a najprawdopodobnie Play (podobny masz i anteny - widzialem juz kilka(nascie) NodeB Uśmiech ) na dachu kamienicy przy pl. Grunwaldzkim (jadac od pl. Sprzymierzonych - widac go na rogu Pilsudzkiego i pl. Grunwaldzkiego po prawej stronie Pilsudzkiego)...tyle na "szybkiego" Uśmiech zdjec niestety nie posiadam...wstyd sie przyznac ale nie mam aparatu cyfrowego jako takiego, moge pstrykac jedynie z komorki Nokia 6288...

pozdr.
horas

Nokia E55  >>abo PLAY<<
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2008, 19:25:04 »

witam ponownie,
zapomnialbym o dwoch NodeB w mojej okolicy Uśmiech:

jeden jest na ul. Powstancow Wlkp. (dach budynu) na odcinku (jadac od miasta) przystanek tramwajowy "Starkiewicza" a ul. Milczanska - budynek jest w glebi (nie stoi przy samej ulicy - jakas drukarnia tam teraz jest chyba).

drugi jest na ul. Smolanskiej, przy petli tramwajowej (dach budynku) jadac od petli do ul. Kolumba po lewej stronie.

to tyle narazie (poki sobie nie przypomne Uśmiech )

pozdr.
horas

Nokia E55  >>abo PLAY<<
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2008, 20:24:06 »

NodeB przy placu Grunwaldzkim jest już tutaj: http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomorskie/szczecin/pilsudskiego_31
Jeśli masz zdjęcia z komórki to na forum możesz wrzucać, najwyżej nie dodamy do zasobów bts-gsm.eu. Tylko proszę do odpowiedniego działu (zdjęcia).
Oba NodeB Play na Powstańców Wielkopolskich widziałem dzisiaj, niestety byłem tam tylko przejazdem i nie miałem czasu wykonać zdjęć, jak znajdę czas to się tam wybiorę, bo jest tam też trochę BTS-ów pozostałych operatorów.

Następnym razem proszę nie zaczynać nowych wątków, tylko dopisać wiadomość pod starą w jednym wątku.
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Luty 22, 2008, 23:17:12 »

witam,
NodeB Play jest tez na dachu kompleksu przy ul. Lukasinskiego, tam gdzie jest sklep "Piotr i Pawel".

Nokia E55  >>abo PLAY<<
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2008, 23:22:55 »

NodeB przy placu Grunwaldzkim jest już tutaj: http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomorskie/szczecin/pilsudskiego_31
Jeśli masz zdjęcia z komórki to na forum możesz wrzucać, najwyżej nie dodamy do zasobów bts-gsm.eu. Tylko proszę do odpowiedniego działu (zdjęcia).
Oba NodeB Play na Powstańców Wielkopolskich widziałem dzisiaj, niestety byłem tam tylko przejazdem i nie miałem czasu wykonać zdjęć, jak znajdę czas to się tam wybiorę, bo jest tam też trochę BTS-ów pozostałych operatorów.

Następnym razem proszę nie zaczynać nowych wątków, tylko dopisać wiadomość pod starą w jednym wątku.

na Powstancow Wlkp. sa bts'y Orange (poczatek Powstancow Wlkp. dach budynku mieszkalnego po prawej stronie jadac od miasta), zaraz za nim jest bts Plusa (dach klubu studenckiego, obecnie biblioteka PAM) i to tyle jesli chodzi o ul. Powstancow Wlkp. - nie mowiac juz o NodeB Play o ktorym pisalem wczesniek...

jest jeszcze pare innych bts'ow na Pomorzanach...m.in. na ul Milczanskiej (PLUS), ul. Legnicka (ERA), Smolanska (PLUS, PLAY i ORANGE lub ERA), na kominie przy szpitalu (ORANGE), na Mieszka na dachu Polmozbytu (PLUS) i na dachu budynku (ORANGE)...
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 23:33:19 wysłane przez horas » Zapisane

Nokia E55  >>abo PLAY<<
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Luty 22, 2008, 23:50:51 »

Pomorzany są w moich planach jeśli chodzi o odwiedzenie w celach turystyczno-zdjęciowych, bo z tego rejonu miasta nie posiadamy praktycznie żadnych zdjęć. Dziś akurat przejazdem tam byłem. O istnieniu wszystkich stacji bazowych o których piszesz akurat ja wiem, dzięki spisowi UKE, który znacząco ułatwia tropienie BTS-ów do zdjęć Uśmiech
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2008, 12:58:14 »

Witam wszystkich Duży uśmiech w piątek wieczorem został włączony( wg.moich obserwacji) 300metrów ode mnie Nadajnik Node B Play przy ul.Benesza 27:) cieszy mnie to gdyż mój zasięg jest w chwili obecnej maksymalny.W sumie teraz mam na zawadzkiego max zasięgu wszystkich sieci:) Pozdrawiam 
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2008, 14:13:23 »

W piątek wieczorem został włączony( wg.moich obserwacji) 300metrów ode mnie Nadajnik Node B Play przy ul.Benesza 27:)
Faktycznie, NodeB jest nawet w spisie UKE. Zmieniam nazwę tematu na NodeB Play w Szczecinie, żeby nie mieszało się wszystko, jeśli pojawią się informacje z innych miast.
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 11, 2008, 12:40:14 »

Rozpoczęła się budowa NodeB Play przy ulicy Ku Słońcu 67, ściślej to na latarni przy CH Ster. Nie jest widoczny od razu, znajduje się trochę tak z tyłu, przy takim ogrodzonym fragmencie palcu, gdzie Real ma swoje śmietniki itp. Obecnie ogrodzili okolice lampy płotkiem, który wygląda jak klatka i zamontowali na słup latarni część uchwytów przewodów. Jak będę mieć czas to jutro zrobię i wrzucę zdjęcia.
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 13, 2008, 22:06:13 »

Rozpoczęła się budowa NodeB Play przy ulicy Ku Słońcu 67, ściślej to na latarni przy CH Ster. Nie jest widoczny od razu, znajduje się trochę tak z tyłu, przy takim ogrodzonym fragmencie palcu, gdzie Real ma swoje śmietniki itp. Obecnie ogrodzili okolice lampy płotkiem, który wygląda jak klatka i zamontowali na słup latarni część uchwytów przewodów. Jak będę mieć czas to jutro zrobię i wrzucę zdjęcia.

no i bardzo dobrze Mrugnięcie
brakowało tam zasięgu (środek CH STER) najbliższy NodeB jest chyba na Gorlickiej...

Nokia E55  >>abo PLAY<<
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 08, 2008, 10:32:07 »

witam ponownie po dłuzszej przerwie!wczoraj zaobserwowałem nieciekawy przypadek!otóż sciągnięto dwa nadajniki play, które znajdowały się na dachu akademika przy ul.chopina na rogu z wszystkich świętych.Akademik jest ocieplany ale to chyba nie było powodem ściągnięcia dwóch ogromnych nadajników z dachu???podejrzewam, że play zrobił samowolę budowlaną?może się myle???no i cały czas jest tragedia z erą na chopina!komórki w ogóle nie łapią zasięgu!!!nadajniki umts stoją ale jak do tej pory chyba ich nie włączyli bo u mojej mamy , która ma fona z umts do tej pory nie ma zasięgu.A mieszka stosunkowo w bliskiej odległości od nadajnika!!!A u mnie na zawadzkiego jak era nie miała umts tak nie ma!!!Chwalą się takim zasięgiem a cąły czas go nie ma w jejdnej z największych dzielnic szczecina!niby nadajnik jest na romera!ale nie ma szans przebić się przez tą ilość bloków!!!
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 22, 2008, 10:20:21 »

Witam!to znowu ja:)otóż nadajniki na akademik na Chopina wróciły.Ja już sam nie wiem czy coś z oczami mam:)?
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 22, 2008, 14:26:44 »

Mogło być tak, że przy okazji remontu dach robili i musieli zdjąć maszty żeby dobrze wszystko uszczelnić, aby woda się nie lała ludziom na głowy Uśmiech. Kiedyś jak istniało mobile-internet.org to było tam zdjęcie jak budynek ocieplali, to przeniesiono małą anteną Plusa (jakieś piko) na zewnętrzną stronę rusztowania, żeby mogła dalej działać Uśmiech
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Październik 01, 2008, 11:33:03 »

Ostatnio coś PLAY siadł z tempem budowy w Szczecinie.Budują sieć w mniejszych miejscowościach a te większe są dziurawe jak ser szwajcarski.Jestem ciekaw kiedy Play ruszy dalej do boju z budową sieci?jakoś słabo idą im teraz te pozwolenia w Szczecinie!   
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2009, 12:32:41 »

witam wszystkich userow w NOWYM ROKU !!
i zycze Wam i sobie wiecej wydanych pozwolen i dzialajacych NodeB Play'a w Naszym miescie niz to bylo w "starym" roku Mrugnięcie

Nokia E55  >>abo PLAY<<
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.097 sekund z 19 zapytaniami.