|
zajadacz
|
 |
« : Maj 30, 2008, 12:35:54 » |
|
Ostatnio nękają mnie telefony reklamowe z "zaproszeniami" na pokazy jakiejś zdrowotnej, pościeli, odzieży itp. Wie ktoś, czy jest jakiś paragraf zabraniający tego? Czy jedyną metodą jest zastrzeżenie numeru, żeby nie było go w książce telefonicznej? Kilka kobiet wydzwaniających do mnie już pojechałem jakim prawem do mnie dzwonią, a one twardo, że numer jest w książce telefonicznej i jak jest to mogą sobie dzwonić ile chcą. Nie wiem co teraz robić? Zapisywać nazwę firmy i ich czymś straszyć? Dało by się w obecnym stanie prawnym coś z tym zrobić? Np. pozwać taką firmą do sądu, żeby coś z tego mieć?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lesio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 30, 2008, 15:15:01 » |
|
Do mnie tez czasami dzwonia mimo ze nr mam zastrzezony, a dzwonia z zastrzezonego nr wiec mnie jest ciezko wylapac czy dzwoni reklama czy kumpel z niemiec z voipa. Jednej pani zadalem pytanie skad ma moj nr to uslyszalem podobny tekst ze z ksiazki telefonicznejm, na moja odpowiedz ze to nie mozliwe bo tam mnie nie ma rozlaczyla sie. Jak z tym walczyc nie wiem, mnie i tak przez wiekszac czesc dnia nie ma w domu wiec niech se dzwonia ;]
|
|
|
|
|
|
Era, Play - Częstochowa.
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 02, 2008, 15:16:30 » |
|
Dziś znów dzwonili do mnie drugi raz z tej samej firmy! Babka się przedstawiła, że jest z firmy Philipiak. To ja się jej pytam skąd ma mój nr i dlaczego znowu jej firma tu dzwoni, mimo iż ostatnio sobie wyraźnie tego nie życzyłem to się od razu rozłączyła. Firma sprawia wrażenie poważnej (http://www.philipiak.pl/), a stosuje metody nędznych małych firemek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lesio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 02, 2008, 15:20:46 » |
|
Tylko ze najczescie to duze firmy wynajmuja male call center zeby dzwonily, wiec niebardzo mozna miec do nich pretensje. W firmie w ktorej pracuje mielismy problem z panorama firm, dzownili 3 razy w tygodniu chcac wcisnac nam reklame w swojej ksiazce telefonicznej czy jak to sie nazywa. Sprawa rozwiazala sie bardzo prosto, odebral szef zapodal wiazanke łaciny z mielonym miesem i sie skonczyly telefony 
|
|
|
|
|
|
Era, Play - Częstochowa.
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2008, 16:15:23 » |
|
Z PF to jest osobna kwestia. Słyszałem, że ta firma ma dość specyficzne metody wyciągania pieniędzy za "reklamę" (http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=19173&st=0&p=169252&). Dużym firmom pewnie to wisi czy im zapłacą, ale przy małej firemce to nie bardzo widzę sens korzystania z ich usług. Teraz i tak 90% ludzi jak czegoś szuka to używa google, więc niedługo firmy typu padną śmiercią naturalną  . Taniej wychodzi postawić stronę firmową i ją utrzymywać niż korzystać z PF  A wracając do głównego tematu to zastanawia mnie jak im się opłaca to wydzwanianie do ludzi? Przecież 90% ludzi, którzy im przyjdą na ten pokaz garnków to emeryci  . A temu człowieczkowi co dzwoni po tych ludziach to trzeba te kilka zł za godzinę zapłacić, jeszcze koszty biura, telefonu no i trzeba też zarobić na tym wszystkim... Inną kwestią jest to, że ja coś kupuję jak mi jest potrzebne i wtedy tego szukam. Myślę, że większość ludzi tak robi, a oni próbują im sprzedać coś czego nie potrzebują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lesio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2008, 18:35:35 » |
|
Te male call center nie obluguje jednej firmy a kilkadziesiat malych i duzych wiec im sie oplaca. Kumpel wdrazal asteriska w jakims wroclawskim call center ktore obsluguje Orange, Netie i niemieckie wrozki po 10 Euro/minuta :]
|
|
|
|
|
|
Era, Play - Częstochowa.
|
|
|
zniesmaczony
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 25, 2009, 16:16:28 » |
|
Przez te telefony to ludzie maja zagrożone zdrowie psychiczne. Banda naciągaczy poparta nędznym prawem. Skoro do mnie dzwoni naciągacz to powinien sąd wyciągać sowite kary na cele społeczne, żeby te hieny przestały nękać zwykłych ludzi. Telefon mam tylko dla łącza internetowego i jak tak dalej będzie to zawieszę linię, bo już mam serdecznie dość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agis
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2009, 17:28:00 » |
|
Ehhh, muszę sie przyznać że pracuje właśnie w firmie call center dla Philipiaka. Zgadzam się z Wami, że jest to frustrujące. Zgadzam się również ze wszystkim o czym piszecie. Ale powiem jak to wygląda z mojej strony i mam nadzieje że bedzięcie chociaż troszkę bardziej wyrozumiali. Jakieś pół roku temu straciłam dobrą pracę. Ta firma jako jedyna zaoferowała mi pracę w swojej placówce. Od razu powiem że ta praca nie jest to szczyt moich marzeń . Traktowanie ludzi w takich firmach też nie należy do najlepszych. Człowiek jest poniżany i traktowany jak przedmiot a na dodatek słucham różnych wyzwisk ze strony ludzi z którymi pracuje i do których dzwonie. Jeśli chodzi o kwestie kasy. Pracujemy na umowe zlec.4,15zł za godzine i mamy marne 600zł,czyli kokosy takie że szok!!! a od ludzi do których dzwonimy zależy czy moja pensja bedzie większa i czy bede miała szanse zapłacic za kolejny miesiąc studiów(450zł) i zapłacic za czynsz (około 500zł), bo niestety ale moich rodziców nie stać aby zapłacic taką sume nie mowiąc o tym że muszę wyżyć za to cały miesiąc a bardziej oszczędniej żyć się już nie da!!! jesli nawet ktoś przyjmie takie zaproszenie to nawet jeśli nie pojdzie bo np nie odpowiada mu termin itd to może weryfikacji powiedzieć że nie bo okazało się że wyjeżdza a ja dostane za to max 2zł taaaak całe 2 zł.Albo może grzecznie odmówić. szczerze mówiąc jestem jednym z najlepszych osób w tej firmie (chociaż jak już mówiłam nie sprawia mi przyjemności to co robie) i to co ja tam zarobie starcza mi tylko na szkołe czynsz i rachunki i tu moja wypłata się kończy a za coś trzeba jeszcze żyć. Szukam innej pracy ale wiadomo jak jest... wiec jesli ma ktoś jakies wolne stanowisko to jestem bardzo chętna podjąc inną pracę, jeśli nie to proszę uszanujcie to, że jednak też jestem człowiekiem i że to jest niestety moja praca. i mówie to ze łzami w oczach ...  Jestem młoda,studiuje, uczę się a w tym momencie z takimi zarobkami nie mogę sobie pozwolić na wyjście do kina od świeta itp. Ktoś powie "to niech zmieni pracę" cały czas szukam i w miejscowości w której mieszkam nie jest tak łatwo zdobyć nową prace!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lesio
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 26, 2009, 21:53:29 » |
|
Mnie ostatnio Era neka telefonami, chca Mi wcisnac Tak Tak Fona. Spuscilem ich na drzewo :]
|
|
|
|
|
|
Era, Play - Częstochowa.
|
|
|
|
zajadacz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 27, 2009, 00:46:43 » |
|
E tam, najlepsi są Ci co dzwonią, że niby tańszy abonament telefoniczny dadzą. Ostatnio ojciec miał taką babkę co mu tak mówi, a on no to bardzo chętnie, jak mu może dać tańszy abonament niż 28 zł to on weźmie  Babka nie wiedziała w ogóle o co chodzi, musiał ją uświadomić, że socjalny ma  Albo Ci z kablówki (Multimedia) średnio raz w miesiącu mnie atakują żeby wcisnąć telewizję cyfrową. Tylko na wacka mi TV cyfrowa jak nie mam telewizora HD.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kunex
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 02, 2011, 08:35:19 » |
|
Mi też próbują wcisnąć tv cyfrową ,a ostatnio chcieli mi konieczni sprzedać mieszkanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|