Forum bts-gsm.eu
Wrzesień 02, 2010, 17:16:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: era zasięg  (Przeczytany 14582 razy)
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Kwiecień 26, 2008, 11:36:29 »

Niby era inwestuje w zasięg 3g ale patrząc na nasze miasto to nie jest za ciekawie.U mnie w dawnym miejscu zamieszkania era postawiła 3 nodeB  na Chopina i nic.Postawione i nie działają.Z kolei na Zawadzkiego gdzie teraz mieszkam też jest tragedia z 3g.Osobiście mam playa i nadajnik pod oknem niemalże ale niedaleko jest tez nadajnik ery ale zasięgu 3g brak.I to w środku miasta.
Co z tego, ze era chwali się mapkami zasięgu gdy ten zasięg jest jak szwajcarski ser.Co do Playa to przydałoby się wybudować jakieś nadajniki w okol. Mickiewicza.Bo jadać od str.miasta w str.Wernyhory zasięg play praktycznie zanika.POZDRAWIAM
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2008, 00:02:41 »

Niby era inwestuje w zasięg 3g ale patrząc na nasze miasto to nie jest za ciekawie.U mnie w dawnym miejscu zamieszkania era postawiła 3 nodeB  na Chopina i nic.Postawione i nie działają.
Na Chopina nie mają jeszcze żadnych pozwoleń na 3G, więc pewnie na to czekają. Era potrafi czasm zwlekać z odpaleniem stacji bazowej nawet pół roku...[/quote]
Z kolei na Zawadzkiego gdzie teraz mieszkam też jest tragedia z 3g.Osobiście mam playa i nadajnik pod oknem niemalże ale niedaleko jest tez nadajnik ery ale zasięgu 3g brak.I to w środku miasta.
Na zawadzkiego na tym wieżowcu jeszcze nie ma 3G? To tak samo jak na ku słońcu. Oni w ogóle na wieżowcach bardzo późno NodeB stawiają, myślę, że mogą mieć problemy z se spółdzielnią/wspólnotą mieszkaniową. Zresztą nie widać, żeby Orange robił cokolwiek na wieżowcu na Kaliny.
Co z tego, ze era chwali się mapkami zasięgu gdy ten zasięg jest jak szwajcarski ser.Co do Playa to przydałoby się wybudować jakieś nadajniki w okol. Mickiewicza.Bo jadać od str.miasta w str.Wernyhory zasięg play praktycznie zanika.
Era zawsze miała rozlany niebieski atrament na mapach Uśmiech Pamiętam słynną mapę zasięgu, którą dołączyli do wyborczej ok 2000 roku, tam to mieli "cudowny" zasięg Uśmiech A tam gdzie są te ładne domki na Pogodnie to chyba wszyscy operatorzy mają problemy z zasięgiem, zwłaszcza Era i Orange. Zresztą Plus tam jakoś dziwnie dwie stacje bazowe praktycznie obok siebie postawił licząc na to, że to coś da. Ja bym próbował na miejscu operatorów postawić stacje bazowe tam na kościele, albo w okolicach budynku przychodni przy Mickiewicza (kiedyś tam chyba kino było).
west
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2008, 17:07:54 »

To co wyprawia era to już npr. jest tragedia!!!Wczoraj odwiedziłem moich staruszków na Chopina w Szczecinie.Era nie ma w ogóle zasięgu!!!zaginął całkowicie!!!jest jakiś śladowy i to na GSM! W ogóle do staruszków na kom się nie można dodzwonić!!Na szczęście jest tepsa na którą dzwonię!!!Era strasznie podupadła!Kiedyś to była najbardzie preżna polska sieć!!!Sam nie wiem może zaczyna się uśmiercanie marki ERA.Takie odnoszę wrażenie patrząc na to co sie dzieje u tego Operatora.sieć Ery w Szczecinie to tragedia.Wszędzie dziury a u mnie na Zawadzkiego jak nie było zasięgu UMTS tak nie ma:)Chociaz PLAY postawił Node B w okolicy pogodna.Gdy jedzie się np.53 od Wernyhory w stronę Derdowskiego to zasięg jest niezły.Pozdro
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2008, 23:35:49 »

Z tego co rozumiem to zasięg przedtem był. Jak mają koma na abonament to reklamację pisać. Może coś im padło, albo dokładają UMTS i "przy okazji" GSM wyłączyli. Generalnie Ery w Szczecinie nie polecam, zwłaszcza w centrum. Orange najlepsze tam jest. Ale u mnie na Gumieńcach i na Mierzynie to Era ma najlepszy zasięg Uśmiech. Mój Orangutan za to najgorszy jest od kiedy zdemontowali stację bazową przy ul. Przygodnej...
el-nino
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Październik 21, 2008, 09:53:40 »

duze pole do popisu Era ma jeszcze w okolicach Wałbrzycha są miejsca gdzie wogóle nie ma zasięgu a szkoda bo są to tereny odwiedzane przez dużą liczbe turystów ale myśle ze to niebawem ulegnie zmianie.....
Bartserwis
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 19, 2008, 10:54:35 »

Podobna sytuacja jest również w okolicach Kamiennej Góry, np Leszczyniec, Ogorzelec, zupełny brak zasięgu Ery
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.069 sekund z 17 zapytaniami.