Niby era inwestuje w zasięg 3g ale patrząc na nasze miasto to nie jest za ciekawie.U mnie w dawnym miejscu zamieszkania era postawiła 3 nodeB na Chopina i nic.Postawione i nie działają.
Na Chopina nie mają jeszcze żadnych pozwoleń na 3G, więc pewnie na to czekają. Era potrafi czasm zwlekać z odpaleniem stacji bazowej nawet pół roku...[/quote]
Z kolei na Zawadzkiego gdzie teraz mieszkam też jest tragedia z 3g.Osobiście mam playa i nadajnik pod oknem niemalże ale niedaleko jest tez nadajnik ery ale zasięgu 3g brak.I to w środku miasta.
Na zawadzkiego na tym wieżowcu jeszcze nie ma 3G? To tak samo jak na ku słońcu. Oni w ogóle na wieżowcach bardzo późno NodeB stawiają, myślę, że mogą mieć problemy z se spółdzielnią/wspólnotą mieszkaniową. Zresztą nie widać, żeby Orange robił cokolwiek na wieżowcu na Kaliny.
Co z tego, ze era chwali się mapkami zasięgu gdy ten zasięg jest jak szwajcarski ser.Co do Playa to przydałoby się wybudować jakieś nadajniki w okol. Mickiewicza.Bo jadać od str.miasta w str.Wernyhory zasięg play praktycznie zanika.
Era zawsze miała rozlany niebieski atrament na mapach

Pamiętam słynną mapę zasięgu, którą dołączyli do wyborczej ok 2000 roku, tam to mieli "cudowny" zasięg

A tam gdzie są te ładne domki na Pogodnie to chyba wszyscy operatorzy mają problemy z zasięgiem, zwłaszcza Era i Orange. Zresztą Plus tam jakoś dziwnie dwie stacje bazowe praktycznie obok siebie postawił licząc na to, że to coś da. Ja bym próbował na miejscu operatorów postawić stacje bazowe tam na kościele, albo w okolicach budynku przychodni przy Mickiewicza (kiedyś tam chyba kino było).