witam wszytskich userów

będąc w Dobrej Szcz. (ostatnio bardzo często) zauważyłem że za wyjątkiem Orange inni operatorzy praktycznie nie istnieją :/
Orange ma swojego BTS'a przy ul. Sportowej i całkiem ładnie pokrywa całą Dobrą.
Gorzej jest z BTS'ami PLUSA, ERY i PLAYA.
Plus "zasila" część Dobrej z Buku i po części z Lubieszyna (a nawet z ul. Zawadzkiego w Szczecinie), ale zasię jest w centrum Dobrej i jadąc właśnie w stronę Buku.
ERA również słabiutko wygląda :/ widoczne braki zasięgu prawie w całej miejscowości, BTS z Rzędzin słabo sieje, czasami pomaga mu BTS z Lubieszyna...
O PLAYU nie napiszę bo nie ma o czym - niestety, bo sam jestem abonentem tej sieci - własnych BTS (NodeB) nie ma ani w Dobrej, ani w Wołczkowie, ani w żadnej okolicznej miejscowości. Na Bezrzeczu od dawna stoi własny słup metalowy przy Netto i czeka na lepsze czasy (nie ma anten zamontowanych) ale on i tak nie dałby rady z pokryciem Dobrej Szcz.
Reasumując, przydało by się żeby PLUS, ERA oraz PLAY poważnie pomyślał o tych terenach, coraz więcej ludzi wyprowadza się ze Szczecina właśnie w te okolice. Sam zamierzam w przeciągu max. 2 lat wynieść się do Dobrej. Przyjdzie mi chyba przejść z PLAYA do ORANGE jak się nic przez te dwa lata nie zmieni z zasięgiem PLAYA.
pozdrawiam,
horas
dostałem odpowiedź z PLAY'a :
"Szanowny Panie,
dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej 26 lipca 2010r., dotyczące problemów z zasięgiem oraz rozbudowy sieci.
W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że cały czas trwają prace nad rozbudową nadajników i infrastruktury sieci Play. Konkretne informacje dotyczące rozwoju sieci objęte są tajemnicą biznesową. Mamy nadzieję, że w najbliższym czasie w Pana okolicy zasięg się polepszy. Na stronie http://internet.playmobile.pl/maps/ dostępna jest mapa naszego zasięgu, która jest stale aktualizowana.
W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500.
Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim
szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług.
Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić
status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź.
Z poważaniem
Milena Wnuk
konsultant back office ds. obsługi klienta"
.... chyba trzeba będzie nie przedłużać umowy w PLAY'u i zacząć rozglądać się za ORANGE ??
choć wolałbym PLUSA ewentualnie ERĘ....
może macie jakieś sugestie pomysły ?? którego OPA wybrać ??
pozdr.
horas