Forum bts-gsm.eu
Luty 08, 2012, 06:38:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: zasięg w Dobrej Szczecińskiej....  (Przeczytany 4846 razy)
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Lipiec 26, 2010, 21:28:10 »

witam wszytskich userów Mrugnięcie
będąc w Dobrej Szcz. (ostatnio bardzo często) zauważyłem że za wyjątkiem Orange inni operatorzy praktycznie nie istnieją :/
Orange ma swojego BTS'a przy ul. Sportowej i całkiem ładnie pokrywa całą Dobrą.
Gorzej jest z BTS'ami PLUSA, ERY i PLAYA.
Plus "zasila" część Dobrej z Buku i po części z Lubieszyna (a nawet z ul. Zawadzkiego w Szczecinie), ale zasię jest w centrum Dobrej i jadąc właśnie w stronę Buku.
ERA również słabiutko wygląda :/ widoczne braki zasięgu prawie w całej miejscowości, BTS z Rzędzin słabo sieje, czasami pomaga mu BTS z Lubieszyna...
O PLAYU nie napiszę bo nie ma o czym - niestety, bo sam jestem abonentem tej sieci - własnych BTS (NodeB) nie ma ani w Dobrej, ani w Wołczkowie, ani w żadnej okolicznej miejscowości. Na Bezrzeczu od dawna stoi własny słup metalowy przy Netto i czeka na lepsze czasy (nie ma anten zamontowanych) ale on i tak nie dałby rady z pokryciem Dobrej Szcz.

Reasumując, przydało by się żeby PLUS, ERA oraz PLAY poważnie pomyślał o tych terenach, coraz więcej ludzi wyprowadza się ze Szczecina właśnie w te okolice. Sam zamierzam w przeciągu max. 2 lat wynieść się do Dobrej. Przyjdzie mi chyba przejść z PLAYA do ORANGE jak się nic przez te dwa lata nie zmieni z zasięgiem PLAYA.

pozdrawiam,
horas

Nokia E55  >>abo PLAY<<
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2010, 13:31:54 »

witam wszytskich userów Mrugnięcie
będąc w Dobrej Szcz. (ostatnio bardzo często) zauważyłem że za wyjątkiem Orange inni operatorzy praktycznie nie istnieją :/
Orange ma swojego BTS'a przy ul. Sportowej i całkiem ładnie pokrywa całą Dobrą.
Gorzej jest z BTS'ami PLUSA, ERY i PLAYA.
Plus "zasila" część Dobrej z Buku i po części z Lubieszyna (a nawet z ul. Zawadzkiego w Szczecinie), ale zasię jest w centrum Dobrej i jadąc właśnie w stronę Buku.
ERA również słabiutko wygląda :/ widoczne braki zasięgu prawie w całej miejscowości, BTS z Rzędzin słabo sieje, czasami pomaga mu BTS z Lubieszyna...
O PLAYU nie napiszę bo nie ma o czym - niestety, bo sam jestem abonentem tej sieci - własnych BTS (NodeB) nie ma ani w Dobrej, ani w Wołczkowie, ani w żadnej okolicznej miejscowości. Na Bezrzeczu od dawna stoi własny słup metalowy przy Netto i czeka na lepsze czasy (nie ma anten zamontowanych) ale on i tak nie dałby rady z pokryciem Dobrej Szcz.

Reasumując, przydało by się żeby PLUS, ERA oraz PLAY poważnie pomyślał o tych terenach, coraz więcej ludzi wyprowadza się ze Szczecina właśnie w te okolice. Sam zamierzam w przeciągu max. 2 lat wynieść się do Dobrej. Przyjdzie mi chyba przejść z PLAYA do ORANGE jak się nic przez te dwa lata nie zmieni z zasięgiem PLAYA.

pozdrawiam,
horas

dostałem odpowiedź z PLAY'a :

"Szanowny Panie,

dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej 26 lipca 2010r., dotyczące problemów z zasięgiem oraz rozbudowy sieci.

W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że  cały czas trwają prace nad rozbudową nadajników i infrastruktury sieci Play. Konkretne informacje dotyczące rozwoju sieci objęte są tajemnicą biznesową.  Mamy nadzieję, że w najbliższym czasie w Pana okolicy zasięg się polepszy. Na stronie http://internet.playmobile.pl/maps/ dostępna jest mapa naszego zasięgu, która jest stale aktualizowana.

W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500.

Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim
szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług.
Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić
status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź.

Z poważaniem
Milena Wnuk
konsultant back office ds. obsługi klienta"

.... chyba trzeba będzie nie przedłużać umowy w PLAY'u i zacząć rozglądać się za ORANGE ??
choć wolałbym PLUSA ewentualnie ERĘ....
może macie jakieś sugestie pomysły ?? którego OPA wybrać ??

pozdr.
horas

Nokia E55  >>abo PLAY<<
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Październik 14, 2010, 19:06:06 »

ALELULJA !! Mrugnięcie
dziś znalazłem tą informację na stronach www Dobrej Szczecińskiej:

"Spółka P4 Sp. z o.o. planuje wybudować stację bazową na terenie miejscowości Dobra przy ul. Migdałowej. Ma to na celu poprawę jakości usług świadczonych przez spółkę na terenie gminy Dobra oraz jej okolicach.

- Korzystamy z urządzenia do powiadamiania o pożarach poprzez usługę SMS opartą na sieci Play. Często niestety mamy jednak problemy z zasięgiem i system nie do końca działa tak jakie jest jego założenie - powiedział Robert Kurowski, prezes Ochotniczej Straży Pożarnej w Dobrej.

Budowa stacji bazowej powinna zatem rozwiązać problemy z zasięgiem na terenie Dobrej. W chwili obecnej jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć firma oczekuje na pozwolenie na przeprowadzenie inwestycji."

czekam z utęsknieniem  Duży uśmiech oby jak najszybciej udało im się postawić NodeB no i żeby to był 2G/3G  Spoko

Nokia E55  >>abo PLAY<<
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2010, 12:08:13 »

no niestety, w tym miesiącu nie doczekałem się pozwolenia UKE na NodeB w Dobrej Szczecińskiej :/
może na gwiazdkę ?? (oby tego roku)

Nokia E55  >>abo PLAY<<
zajadacz
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 14, 2011, 01:15:37 »

Na oficjalnej mapie zasięgu Play pojawił się zasięg w Dobrej. Orientuje się może ktoś czy to działa ten nadajnik na który jest pozwolenie i czy zasięg jest dobry?
horas
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 01, 2011, 13:03:59 »

Na oficjalnej mapie zasięgu Play pojawił się zasięg w Dobrej. Orientuje się może ktoś czy to działa ten nadajnik na który jest pozwolenie i czy zasięg jest dobry?

tak, NodeB został jakiś czas temu odpalony UMTS 2100/E-GSM 900
mam pewne zastrzeżenia co do jakości/mocy tego nadajnika a w zasadzie do jego konfiguracji w stronę drogi na Wołczkowo
zasięg z tego nadajnika pojawia się dopiero po wjechaniu do Dobrej (tuż jak kończy się lasek)
w inne strony jeszcze nie testowałem

pozdr.
horas

Nokia E55  >>abo PLAY<<
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright © 2008-2009 bts-gsm.eu
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.091 sekund z 19 zapytaniami.